Aantal personen: 2
1 dubbele kipfilet
4 (vlees)tomaten
1 takje rozemarijn of tijm
1 ui
een snufje suiker
zout, peper
balsamicoazijn
pesto (pureer basilicumblaadjes met olijfolie, Parmezaanse kaas en wat
pijnboompitten in een foodprocessor)
Smeer de kipfilet in met pesto en braad het vlees 20 minuten in een op
180°C voorverwarmde oven.
Keer de filet halverwege.
Fruit de ui in de olijfolie, voeg de ontpitte en in stukjes gesneden
tomaten en de rozemarijn of tijm toe en warm het geheel enkele minuten
door.
Doe er de suiker en een scheutje balsamicoazijn bij en maak de saus af met
zout en peper.
Lekker met pasta en broccoli.
Tip: Desgewenst kunt u de kip in plaats van met pesto insmeren met een
mengsel van (zee)zout, olijfolie en wat Italiaanse kruiden, zoals tijm,
oregano, basilicum, peper, etc.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |